mandag den 5. november 2012

CHIAFRØ

Chiafrø - rigtig god omega 3 kilde (frøet er planterigets største kilde til omega-3 og fibre, og er fyldt med antioxidanter og planteprotein).

100 gr. frø er:

                      Omega-6 fedtsyrer 5,9 g
                      Omega-3 fedtsyrer 20,3 g
                      Kostfibre total 33.7 g




Det er videnskabelig bevist, at omega 3 fedtsyrerne sætter gang i fedtforbræningen. Chiafrø har fået stor bevågenhed i de senere år. Chiafrø er unikke, fordi de har en usædvanlig høj koncentration af en række vigtige næringsstoffer. Et lille og kraftfuldt frø, som er et perfekt supplement til fx bagværk.Chiafrøet kan absorbere og holde på 12 gange sin egen vægt i væske.Chiafrø indeholder to gange så meget protein som andre frø og 5 gange så meget kalcium som mælk.

Chia er et fælles navn for en bred vifte af planter, der har sin oprindelse i Syd- og Mellemamerika. Det latinske navn på planten er Salvia Hispanica, som er et medlem af myntefamilien. Det er en 1-årig urt, som bliver ca. en meter høj. Navnet chia stammer fra aztekernes ord "Chiatic", som beskriver en fedtet eller olieret substans. Navnet henviser til frøenes vandopløselige fibre, der sidder på ydersiden af skallen, og som gør, at de svulmer op til en geleagtig masse, hvis de blandes med vand.



Se om Chia Frø på GODmorgen Danmark  http://www.youtube.com/watch?v=FdZq3migHyg

Jeg bruger chiafrø til min stenalderbrød og morgen musli :))) Jeg køber Chia frø i FØTEX.

Andre anvendelser af Chia frø:


Ingen kommentarer:

Send en kommentar